Over ons

en onze filisofie

 
 

Samenwerking sportverenigingen

De Stichting Sportwijk Nijlân is opgericht om de samenwerking tussen de sportverenigingen op en in de omgeving van Sportpark Nijlân te bevorderen en invulling te geven aan de doelstellingen van de proeftuin. Het gaat hierbij om

 

 

 

 

Sportvelden optimaal benutten

Op en in de omgeving van Sportpark Nijlân liggen sportclubs dicht bij elkaar. Stichting Sportwijk Nijlân wil ervoor zorgen dat deze clubs hun sportvelden en bijbehorende accommodaties zo optimaal mogelijk en in gezamenlijkheid gaan gebruiken.

 

over ons_sprint

Doelstelling Sportwijk

Doelstelling van de stichting is om door middel van met name vernieuwend sportaanbod zoveel mogelijk mensen te laten genieten van beweging en sport. Daarnaast wil Sportwijk Nijlân een leerwerkplaats zijn voor studenten van de Leeuwardense (sport)opleidingen om de kwaliteit van het sportaanbod voortdurend te kunnen verbeteren. Het project ‘Stichting Sportwijk Nijlân’ is erop gericht uiteindelijk de ontplooide activiteiten een structureel karakter te geven binnen de verenigingen. Hiermee moet Sportwijk Nijlân hét sportpark worden, waar bewoners van Nijlân graag bewegen en sporten, en elkaar graag ontmoeten.

 

Genieten van sporten en bewegen

Volgens Stichting Sportwijk Nijlân is sporten en bewegen goed voor lichaam en geest; het maakt je fitter, energieker, zekerder en gezonder. Door middel van onder andere een vernieuwend sportaanbod willen wij iedereen, van jong tot oud, in de omgeving van Nijlân de mogelijkheid geven om te genieten van sporten en bewegen.

 

Vernieuwd sportaanbod

Stichting Sportwijk Nijlân stelt de verdere deelname aan en betrokkenheid bij (vernieuwende) sport- en beweegactiviteiten ter versterking van de verenigingen op sportpark Nijlân centraal.

 

Samenwerking

De stichting richt zich daarbij op de samenwerking onderling maar ook op samenwerking met externe organisaties, zorgverleners, instellingen en verenigingen die daarop een goede aanvulling kunnen zijn. Dit om uiteindelijk ook zo optimaal mogelijk de accommodaties multifunctioneel te benutten voor de maatschappelijke functie en identiteit van sport en bewegen bij de sportverenigingen op en in de omgeving van sportpark Nijlân.

 

Neem contact met ons op

Wil je meer weten? Of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via

 

Telefoon: (06)37307694
Email: info@sportwijknijlan.nl

 

Stichting Sportwijk Nijlân

post- en bezorgadres Wijkcentrum Nijlân,
Surinamestraat 31, 8931 CX Leeuwarden
bezoekadres Middelzeelaan 20 (Lionitas),
8931 AK Leeuwarden